Spørgsmål & Svar

Profil Markiser

Der er mange ting man skal tage stilling til, når man køber en ny markise. Herunder har vi forsøgt at besvare nogle af de spørgsmål vi oftest møder. Hvis du har yderligere spørgsmål, ring 48 10 54 00 eller skriv til os salg@profilmarkiser.dk vi er altid klar til at hjælpe!

Profil Markiser

Hvilken markise skal jeg vælge?

Det er et godt spørgsmål! Der findes mange forskellige solafkærmningsløsninger, og hos nogle kunder er den ene løsning bedre end den anden. Der er mange ting at tage højde for, når man skal have monteret en markise. Book derfor et konsulentbesøg, og vi kommer og laver et komplet tilbud til dig – det er selvfølgelig gratis og uforpligtende.

Min markise vil ikke køre helt ind, hvad er der galt?

Motoren skal i dette tilfælde have en lille justering. Book et servicebesøg med det samme her.

Hvilken form for vedligeholdelse kræver markisen?

Markisen kræver som udgangspunkt ingen vedligeholdelse. Du kan evt. tørre stellet af engang imellem samt give armenes knækled lidt silikone, hvis der kommer knirkelyde. Pas dog på med ikke at ramme dugen.

Hvordan renses dugen for evt. pletter?

Den enkle og mest simple løsning er lunkent vand uden sæbe! Dugen er imprægneret/overfladebehandlet og kan derfor ikke tåle sæbe og rensevæsker. Er der en plet som ikke kan gå af med vand, kan du bruge et viskelæder. En fugleklat bør få lov til at tørre helt ind, for herefter at kradses af med en grov børste.

Dugen på min nye markise krøller, er det normalt?

Ja, det er meget almindeligt at dugen krøller, især når markisen lige er blevet rullet ud. Dette skyldes at dugen er sammensyet af baner på 120 cm i bredden, og det giver en dobbelt dugtykkelse ved sammensyningerne. Det er mest synligt de første par gange den er i brug, og i langt de fleste tilfælde vil det udligne sig med tiden.

Må jeg køre markisen ind, når dugen er våd?

Ja, det må du faktisk godt. Den skal bare indenfor 4-5 dage have lov til at komme ud og tørre helt igennem.

Hvilken garanti er der på min markise?

Vi yder 5 års garanti på alle vores markiser, motorer og styringer. Dog ydes der kun 2 års garanti på duge til erhvervsmæssigt brug, da forbruget og dermed slidtagen er større. Læs vores Garanti & Vejledning

Hvilken farve markise kan I levere?

Som udgangspunkt er vores markiser fremstillet i eloxeret aluminium. Mod merpris kan vi levere RAL farvet stel, så markisen matcher f.eks. vinduesrammerne eller træværket på huset. Markisedugen fås i stort set alle farver og med eller uden striber. Her kan du se et udvalg af farveprøver på markiseduge.

Kan markisen bruges i regnvejr?

Ja, men det er yderst vigtigt, at markisen er justeret korrekt, sådan at vandet kan løbe af markisedugen. Den korrekte hældning er 20 cm. pr. meter udfald. HUSK: Markisen skal ALTID være helt udrullet i regnvejr, så markisen har den rigtige hældning. Hold derfor altid øje med din nye markise de første gange den er i brug i regnvejr. Vær opmærksom på, at dugen kan være utæt de første 2-3 gange markisen anvendes i regnvejr.

Markisen har samlet vand – hvad gør jeg?

Har markisen samlet vand i dugen, skal man hurtigst muligt sørge for at få skubbet dugen fri for vand og få markisen kørt ind. Dernæst skal hældningen ændres/justeres, førend markisen igen kan benyttes i regnvejr. Book et servicebesøg med det samme her.