Opslagstavlen

26. Jan 2016

5 gode råd til vedligeholdelse af markisen i regnvejr

 

På denne tid af året er det mørkt hele dagen og det regner stort set hele tiden – sådan føles det i hvert fald. Det er derfor vigtigt at vide hvad du skal gøre, hvis du gerne vil tage markisen i brug mens det regner. 

Din markise kan sagtens bruges i regnvejr. Der skal blot tages et par ekstra forholdsregler i det våde, danske vejr. Her får du 5 gode råd til vedligeholdelse af din markise i regnvejr:

 

1)      Markisedugen er vandbestandig, og kan derfor sagtens køre både ind og ud i regnvejr – dog skal markisen køres helt ud, så hældningen er korrekt. På denne måde kan vandet løbe af og samler sig ikke på midten af dugen. Den korrekte hældning er 20 cm pr. meter udfald. 

 

2)      Sørg for at holde øje med din markise de første par gange den er i brug i regnvejr. De første 2-3 gange markisen bruges i regn, kan den godt være en smule utæt. Vær derfor ikke urolig, hvis det drypper lidt de første par gange du sidder under markisen i regnvejr. 

 

3)      Du kan sagtens køre markisen ind igen, selvom den stadig er våd – du skal blot huske at rulle den ud indenfor et par dage og lade den tørre helt, ellers kan den blive jordslået. 

 

4)      Hvis din markise ikke har den rette hældning, kan markisedugen samle vand. Hvis dette er tilfældet, så sørg for at skubbe vandet af dugen, køre markisen ind og få indstillet hældningen korrekt inden den bruges i regnvejr igen.

 

5)      Er markisen først blevet våd, og har fået frost derefter, kan trådene i dugen knække. Det er derfor vigtigt, at markisen er rullet ind når det er frostvejr.

 

Konklusionen er, at du sagtens kan sætte dig under markisen med en god bog og en varm kop kaffe når det regner – det er så hyggeligt!


Få hjælp til at vælge den rette farve

Få besøg af en konsulent og få en snak om, hvad der passer til din bolig. Vores konsulenter har stor erfaring med at rådgive omkring farve- og markisevalg.

Vil du vide mere?

Book et konsulentbesøg

Ring for gratis opmåling 4810 5400

Kom og besøg vores udstilling